太阳城真人视讯
考试时间报名时间报名条件准考证打印成绩查询考试通知
您的位置:太阳城真人视讯 > 学士学位英语 > 考试资料 > 2018年成人学士学位英语考试《阅读理解》模拟试题(五)
快揵导航:报考指南报名入口合格标准证书领取
2018年成人学士学位英语考试《阅读理解》模拟试题(五)
来源:太阳城真人视讯 2018/8/8 17:30:00 【字体:放大正常缩小】【打印页面

  The young people who talk of the village as being" dead" are talking nothing but nonsense,as in their hearts they must surely know.
  No, the village is not dead.There is more life in it now than there ever was.But it seems that"village life"is dead.Gone for ever.It began to decline about a hundred years ago.When many girls left home to go into service in town many miles away, and men also left home in increasing numbers in search of work, and home was where work was.There are still a number of people alive today who can remember what" village life"meant in the early years of the present century.It meant finding your entertainment in the village of within walking distance of it.It meant housewives tied to the home all day and every day.It meant going to bed early to save lamp-oil and coal.
  Then came the First World War and the Second World War.(54) After each war, new ideas,new attitudes, new trades and occupations were revealed to villagers.The long-established order of society was no longer taken for granted.Electricity and the motorcar were steadily operating to make"village life" and "town life" almost alike.Now with the highly-developed science and technology and high-level social welfare for all, there is no point whatever in talking any longer about "village
  life."It is just a life, and a better life.
  Finally, if we have any doubts about the future, or about the many changes which we have seen in our lives, we have only to look in at the school playground any mid-morning; or see the children as they walk homeward in little groups.Obviously the children are better fed, better clothed, better educated, healthier, prettier and happier than any generation of children that ever before walked the village street.
  31.By saying that village is not dead, but "village life"is dead, the writer suggests that __________.
  A.those young people who talk of the village as being" dead" are wrong
  B.the two statements are against each otherC."village life" today is rather uninteresting
  D."village life" today is no longer like what it used to be
  答案:D
  本文二段对过去和现在的农村生活进行对比,由此得出现在的农村生活已经不再像过去的农村生活那样了。所以本题正确答案应该是D。而不是A那些谈论农村已经不存在的年轻人是错误的,B农村和农村生活相反,C今天的农村生活很乏味。
  32.It was__________that" village life"began to take a sharp turn.
  A.about a century ago
  B.during the two world wars
  C.with electricity and motorcars introduced into the village
  D.only recently
  答案:C
  本题问的是从什么时候起,农村生活有了一个转折点。从文章三段四句话:“电和机动车辆在拉近农村生活和城市生活的距离方面起着决定性的作用”,可知选项C正确。
  33.As is suggested in paragraph 2, villagers in the past__________.
  A.lived a simpler life than villagers today
  B.knew fewer people than villagers today
  C.found it difficult to enjoy themselves
  D.liked to wash themselves with cold water
  答案:A
  二段最后四句话讲述的是:过去的村子里的每一个人都相互了解;不必走很远就可以娱乐;家庭主妇们每天都呆在家里;为了节省煤和灯油,人们很早就睡了。
  由此,我们可知,选项A是正确答案。
  34.The expression "...there is no point whatever in talking about..." in paragraph 3 means that__________.
  A.there is no end to the talking about...
  B.it is harmful to talk about...
  C.it is not meaningless to talk about...
  D.there is no reason for talking about...
  答案:D
  point在这里可以理解成“有道理,有理由”所以,答案应该是D。
  35.From the passage we can see that the writer's attitude toward" village life" is __________.
  A.positive
  B.negative
  C.neutral
  D.unclear
  答案:C
  作者在文章中只讲农村生活的变化,并未对农村生活进行评价,所以作者的观点是中立的。因此答案是C。
  Hillary Rodham Clinton released the first television spot of her Senate campaign this morning, a 30-minute commercial that will begin airing statewide on Thursday.The spot, titled "First", uses numerous still photos to highlight landmarks in Mrs.Clinton's career, while the voiceover says she is "more than a first lady."
  There is no mention of Mrs.Clinton's rival forNew York's Senate seat, New York Mayor Rudolph Giuliani.
  Clinton campaign spokesman Howard Wolfson said the ad was" positive" and "biographical", instead of focusing on the first lady's opponent.
  Mrs.Clinton has previously aired radio ads, but has generally stayed with a strategy of making extensive campaign appearances instead of using television spots, while Giuliani has already run statewide TV ads.
  Text of Hillary Commercial:
  First she became a lawyer, named one of the top hundred inAmerica.
  Her first cause was children, fighting abuse and chairing the board of the Children's Defense Fund.
  (55) Her first priority was public schools, helping to establish teacher testing.
  More than a first lady.For 30 years, she's fought for children and families.
  AsNew York's senator, she'l 1 fight for better schools and heath care for children.
  Hillary.Put her to work for all of us.
  36.What does the word "air" in the first sentence mean?
  A.Dry
  B.Express
  C.Breathe
  D.Broadcast
  答案:D
  由文章一段一句话我们可以得知,希拉里今天早晨发表了她竞选纽约议员的电视宣传;为时30分钟的电视宣传将于星期二开始进行全国播放。由该句的意思我们可以猜出“air”的意思是“播放”。所以答案为D。
  37.What does" more than a first lady"in the first paragraph suggest?
  A.Hillary is not a first lady
  B.Hillary does much more than what a first lady is expected to do
  C.There are more women inAmerica who does better than Hillary does
  D.Hillary is doing better than her husband.
  答案:B
  在世界各地,一夫人作为国家元首的妻子,是一国之母,她的形象一般是一个帮助总统处理好家务,并且进行一些妇女活动和慈善事业,借此来提高元首的形象。但是,希拉里作为一夫人,她所做的超出了一夫人的职责。她不但在社会活动中经常露脸,而且直接参与政事,开始竞选起议员来了。所以,选项8应该是本题答案。
  38.Which of the following statement is TRUE regarding the Senator campaign according the passage?
  A.Hillary has appeared on TV shot for numerous times
  B.Hillary rarely makes her public appearance
  C.Giuliani has made TV advertisement for himself
  D.Hillary has a bigger chance to win the campaign
  答案:C
  文章的四段告诉我们,希拉里以前曾经在广播上作过宣传;与她不同的是,Giuliani已作过全国电视宣传。由该段可知,选项C是正确答案。从文章的一句话我们可以得知。这是希拉里一次在电视上为自己作宣传,所以,选项A和B不符合原文;此次议员竞选,花落谁手尚未见分明,所以,选项D也不能人选。
  39.Hillary's campaign focuses on all the following except
  A.children's health care
  B.school education for children
  C.combating child abuse
  D.family planning pohcy
  答案:D
  希拉里的竞选广告在文章的最后几段里:它的重点是学校教育;作者评论道,在过去的30年里,希拉里一直都在为儿童和家庭幸福斗争。将来当了纽约的参议员,她会为孩子们的良好教育和健康保险而努力;由此我们可以得知,选项A(儿童健康保险),B(儿童的学校教育)和C(打击虐待儿童现象)都是她的竞选重点,只有选项D(计划生育政策)与原文不合,所以D是本题答案。
  40.Which of the following can best serve as the tide of this passage?
  A.First Lady's Senator Campaign
  B.Hillary's.TV Advertisement
  C.A Rivalry forNew York's Senate Seat
  D.The Focuses of Hillary Campaign
  答案:A
  本文从一夫人希拉里·克林顿为其入选纽约参议员拉开序幕讲起,对目前的竞选状况作了一个大概介绍,并且对希拉里的竞选内容作了一个介绍,同时,作者表达他自己的观点;整篇文章以介绍她的竞选情况为主,所以,选项A(一夫人竞选参议员)用以概括全文最为全面,为正确答案。

我猜这些文章对您也有帮助
学士学位英语网络课程
分享到:

学士学位英语考试导航
用户名:
密 码:
保留登录信息
考试指南
高清教程
相关推荐